E, zabole me - Suptilna umetnost življenja | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Mark Manson

E, zabole me – Suptilna umetnost življenja


Neke knjige često svojim naslovom navode na čitanje. Ova pogotovo. Saznajte u nastavku i zašto.


Ne sudimo knjizi na osnovu korica je već odavno prepoznatljiva semantička izjava, a to je i istina u slučaju ovog dela Marka Mansona. E, zabole me – Suptilna umetnost življenja je knjiga koja je sa razlogom priznata kao svetski bestseler. Prodata je u preko 3 miliona primeraka, a zvanično objašnjenje naslova kaže – suptilna umetnost življenja, odnosno kako da živite dobar život, nasuprot onom što vam se preporučuje.

Da li već naslućujete o čemu se radi u ovom delu? Naime, ne samo kroz knjige, već i kroz ostale forme, ne decenijama, već vekovima unazad nam govore kako je pozitivno razmišljanje ključ, odnosno rešenje svakog, ali baš svakog problema u našem životu. Kako je ono, isto tako, odgovor na svako pitanje koje vodi ka srećnom, bogatom i ispunjenom životu.

Sam autor, Mark Manson kaže: „Da budemo iskreni, to tupljenje je neopevana budalaština i to mora da bude jasno.“ Bez pardona nam predstavlja jednostavnu, golu istinu: da je filozofija budi-pozitivan-dobro-se-osećaj inficirala moderno društvo i pokvarila čitave generacije.

Mark Manson je autor, bloger i uspešan preduzetnik. Živi i radi u Njujorku. Prethodnih sedam godina je uzduž i popreko putovao po svetu, živeo na različitim mestima i započeo sa pisanjem bloga ‘E, zabole me – suptilna umetnost življenja’. Ne radi za časopise, izdavačke kuće ili njihove urednike. Što će reći, radi samo za sebe, a članke na njegovoj zvaničnoj prezentaciji čita impresivnih dva miliona čitalaca mesečno. Uživa u viskiju i mačkama, ali kako naglašava, nikada u isto vreme. Priznajte sebi da postoji mnogo stvari za koje nas iskreno ‘zabole’, ali baš zbog toga moramo da shvatimo koje su nam zaista važne. Dok je novac prilično bitan, briga o tome šta činimo od svog života je daleko važnija.

Neka od poglavlja koja vas očekuju u ovoj knjizi jesu i ‘Ne trudi se’, ‘Sreća je problem’, ‘Nisi poseban’ (veoma otrežnjujuće), ‘Vrednost patnje’, ‘Uvek ti biraš’, ‘Grešite u svemu (ali grešim i ja)’, ‘Neuspeh je put napred’, ‘Važno je reći ‘ne“ i ‘A onda umreš’ su dovoljni razlozi da je uzmete u ruke i uživate u nekim realnim činjenicama. Verujemo da samo knjige kao ‘E, zabole me – Suptilna umetnost življenja’ ostavljaju traga u našim svakodnevnim, životnim obrascima.

 
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap