Džejms Bond - Nije vreme za umiranje | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
No Time to Die

Nije vreme za umiranje

Režija: Keri Fukunaga


Najčuveniji tajni agent ponovo je na bioskopskom platnu!


Prošlo je skoro 60 godina od filma Doktor No (Dr. No) i čuvenog upoznavanja – My name is Bond. James Bond. Ova rečenica se i posle toliko godina svakodnevno izgovara i prepoznatljiva je na svim govornim područjima. Nju je prvi izgovorio slavni Šon Koneri i svojim tumačenjem ovog lika zadao (pre)težak zadatak svojim budućim naslednicima.

Film Nije vreme za umiranje je 25. ostvarenje koje pripada ovoj popularnoj filmskoj franžizi. Ujedno je peti i poslednji film u kojem će Danijel Krejg (Daniel Craig) biti Džejms Bond. On je poslednji u nizu glumaca koji su tumačili lik najpoznatijeg agenta na svetu. Pre njega i pomenutog holivudskog barda, ta uloga je proslavila još nekoliko glumaca. Između ostalih to su Rodžer Mur, Timoti Dalton i Pirs Brosnan.

Glavni krivac za postojanje lika sa imenom Džejms Bond je britanski pisac Ijan Fleming. On je u nekoliko romana i kratkih priča opisao agenta britanske tajne obaveštajne službe. Predstavio ga je kao neustrašivog, izuzetno sposobnog, inteligentnog i za nežniji pol neodoljivog muškarca. Takav lik je jednostavno morao da se prenese i na filmsko platno, a kada se to desilo svi na zemaljskoj kugli su saznali za Tajnog agenta 007.

U filmu ‘Nije vreme za umiranje’ čeka nas nova Bondova avantura i borba protiv moćnih neprijatelja. Iako se posle napuštanja službe sklonio na Jamajku, takav agent nije mogao dugo da vodi mirni život. Aganžovao ga je stari prijatelj i uveo u misiju spasavanja otetog naučnika. Ta misija će se zakomplikovati i dovesti do misterioznog zlikovca i njegovog nepoznatog oružja.

Danijel Krejg će imati pratnju glumaca iz prethodnog filma, kao što su zvezde Kristof Valc (Christoph Waltz) i Rejf Fajns (Ralph Fiennes), ali i novih od kojih se izdvaja Rami Malek.

Film ‘Nije vreme za umiranje’ na bioskopski repertoar u Srbiji stiže 7. oktobra. Kvalitet filmova o Džejmsu Bondu je neretko osporavan, ipak svako gledanje akcionih scena uz prepoznatljivu muziku u pozadini stvara poseban užitak. Užitak je naravno veći ako film gledate u bioskopskoj sali što je dovoljan razlog da to i učinite.

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Tb2Du4M68aY[/embedyt]

[embedyt]https://www.youtube.com/O9mKGg2tRQ4[/embedyt]

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap