Dve žene i jedan rat | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Jelena Kajgo

Dve žene i jedan rat

Režija: Alek Conić


Šta spaja dve potpuno različite žene?


Ako posmatramo istorijske segmente i burnu prošlost, u najvećem broju slučajeva je to nažalost rat. Sagledavajući deceniju u kojoj trenutno živimo, nismo baš toliko svesni uticaja pojedinih žena koje su nas u prošlosti zadužile po pitanju mnogih aspekata. Baš zbog toga su one heroine jednog doba.

Dom Jevrema Grujića je posebno mesto u srpskoj prestonici koje se po svom značaju, lepoti i sadržajnosti posebno ističe na kulturnoj mapi ljubitelja umetnosti. Navikli smo da ova institucija veliku ljubav i posvećenost ulaže u održavanje tradicije i očuvanju uspomena na određene događaje i ljude. Baš zbog toga, želeli su da poseban akcenat stave na dve dame koje su mnogo učinile za srpski narod tokom nesrećnog, Velikog rata: Jelenu Lozanić i Mabel Grujić.

Intimna predstava Dve žene i jedan rat će se održati u salonskom okruženju Doma Jevrema Grujića za svega 35 osoba i koja će ujedno na slikovit način preneti priču o ove dve žene. Po tekstu Jelene Kajgo i režiji Aleka Conića, ovaj performans će na lep način obeležiti početak 2020. godine. U glavnim ulogama će se naći Marija Bergam i Vjera Mujović, a u određenim sekvencama pridružiće im se i Petar Milićević. Malo je poznato da su Mabel Grujić, udatu za srpskog diplomatu Slavka Grujića prozvali srpskom Jovankom Orleankom, a da je Jelena Lozanić za svog života spasila živote mnogih siročića osnovavši domove za ratnu decu i aktivno pomagavši u nezi ranjenika.

Cena jedinstvene ulaznice za predstavu ‘Dve žene i jedan rat’ iznosi 1500 dinara i možete je nabaviti direktno na blagajni Doma Jevrema Grujića u Svetogorskoj 17. Radno vreme je četvrtkom i petkom od 15h do 20h i vikendom od 11h do 16. Takođe, svoje karte uvek možete kupiti posredstvom Tickets.rs servisa.

Javite nam utiske nakon odgledane predstave. Verujemo da nećete ostati ravnodušni, već svesni značaja ovih dama koje su na određen, ali značaj način promenile naša razmišljanja i percepciju o određenim društvenim i kulturnim pojavama.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    2 komentara o “Dve žene i jedan rat

    1. Nisam jos video predstavu ali, cujem da ce se davati u nasem kulturnom centru u Parizu, 24 novembra
      Jedva cekam da je vidim.

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap