Digitalna Biblioteka grada Beograda | Knjige | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Biblioteka grada Beograda

Digitalna Biblioteka grada Beograda


Knjige Biblioteke grada Beograda


Vreme koje posvećujete samo sebi je najdragocenije. Na koji način ćete iskoristiti takvo vreme je samo do vas i vaših preferencija. Ljubitelji kulture svakako imaju mnoštvo opcija i to zaista sjajnih kada okolnosti nateraju da svoju dokolicu organizujemo u kućnim uslovima. Sadržaj je fantastičan, a na nama je da izaberemo onaj u kojem ćemo u tom momentu uživati.

Biblioteka grada Beograda je ovog puta na odličan način izašla u susret svim poštovaocima pisane reči. Naime, za radoznale genijalce i sve one koji obožavaju istoriju i njena dostignuća ova kulturna ustanova je omogućila besplatan pristup njihovoj Digitalnoj biblioteci u sklopu koje vam je dostupno preko 600 naslova monografija, periodike i starih geografskih karata koje se čuvaju u Posebnim fondovima.

Za sve ljubitelje neobičnih činjenica verovatno će obradovati prvi ilustrovani primerak magazina štampanog u srpskoj prestornici davne 1866. godine. Takođe, bićete upoznati i sa podacima kako je osnovana prva škola za devojčice, prva ogledna škola, a strasne obožavateljke mode će biti oduševljene stranicama Prvog srpskog novog metoda za krojenje muškog i ženskog odela, ali i stranicama luksuznog “Ilustrovanog vremena“. Digitalna biblioteka je izrađena na savremenoj platformi i omogućava odličnu preglednost i pretraživost građe na računarima i mobilnim uređajima.

Kako bi još više proširili ljubav prema čitanju, Biblioteka je raspisala konkurs u kojem mogu da učestvuju svi ljubitelji pisane reči ukoliko podele svoj omiljeni citat. Deset najkreativnijih odgovora biće nagrađeni besplatnom godišnjom članarinom u ovoj kulturnoj ustanovi. Konkurs traje do kraja marta ove godine. Još jedan razlog da uživate u ovakvim sadržajima, zar ne?

Još jedna lepa novost je i ta da je ova glavna gradska Biblioteka omogućila i besplatan online pristup bogatoj kolekciji od preko 100 najboljih svetskih dokumentarnih i kratkometražnih filmova za sve članove Biblioteke. Sve što treba da uradite jeste da pratite instrukcije sa stranice www.bgb.rs/index.php/awa i uživate u sadržaju koji će vam definitivno proširiti vidike i ljubav prema ovoj vrsti umetnosti.

#ostanikodkuće

 

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap