Deep Purple | Koncert | Beograd 2024 | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
The Long Goodbye

Deep Purple


Jedan od najpoznatijih rok bendova današnjice, ponovo će srpskoj publici prirediti sjajan koncert i pravi muzički spektakl!


Zbog koncerata nekih grupa se beskrajno radujemo, baš zbog toga što ih dugo iščekujemo. Deep Purple je jedan od tih bendova. Svi ljubitelji takozvanog tvrdog zvuka će imati priliku da čuju neke od najvećih hitova ovog planetarno popularnog benda. Turneju pod nazivom ‘Long Goodbye Tour’ najavili su kao poslednju u svojoj pola veka dugoj karijeri. Poštovaoci ove grupe će ovog leta u Beogradu biti u prilici da opet čuju neke od najvećih hitova ovog britanskog sastava.

Grupa predvođena autentičnim pevačem Ijanom Gilanom (Ian Gillan), je 2014. godine održala prvi koncert u Areni i to pred više od 10 hiljada obožavaoca rokenrol zvuka, a pet godina kasnije ponovili su spektakl na istom mestu. Ovoga puta, nastupiće u jedinstvenom prostoru stadiona Tašmajdan, 13. jula od 20 časova. Na repertoaru će se još jednom naći prepoznatljivi hitovi: ‘Fireball’, ‘Lazy’, ‘Highway Star’, ‘Smoke On The Water’, ‘Black Night’, Hush, kao i mnogi drugi.

Engleski rok bend Deep Purple, nastao je davne 1968. godine u birtanskom gradiću Hertford. Prema mišljenju brojnih muzičkih kritičara, smatraju se pionirima hevi metala, zajedno sa grupama ‘Black Sabbath’ i ‘Led Zeppelin’. Oni su svojim pravcem, uticali i na brojne  metal i rok bendove koji su kasnije stekli svetsku slavu. Drže nekoliko rekorda u raznim muzičkim aspektima, što ih je dovelo do toga da postanu deo velike porodice “Rock and Roll Hal of Fame“. Grupa je imala svoje uspone i padove, uključujući i skoro desetogodišnju pauzu i dva ponovna okupljanja. Jedini konstantni član benda je bubnjar Ijan Pejs (Ian Paice), a trenutnu postavu pored pomenutog Ijana Gilana čine još i Rodžer Glaver (Roger Glover), Stiv Morze (Steve Morse) i Don Eri (Don Airey).

Fascinantne činjenice se vezuju za grupu Deep Purple. Objavili su 20 studijskih i 34 koncertna albuma, kao i 27  kompilacija, a od svog osnivanja su prodali preko 100 miliona kopija svojih albuma širom sveta. Njihov najprepoznatljivi hit ‘Smoke On The Water’ doprineo je toj cifri sa pola miliona prodatih primeraka u SAD, i to samo u godini u kojoj je izdat.

 

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap