Film: Čudotvorac tumanski | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Prema knjizi "Manastir Tumane čudo ljubavi božije"

Čudotvorac tumanski


Domaće ostvaranje sa temom koju smo dugo čekali.


Domaći filmovi su uvek bili posebna atrakcija za sve ljubitelje sedme umetnosti, pogotovo ako potpadaju pod sferu duhovnog, odnosno, onog stvaralaštva koje je izazovno dostići, upravo zbog velikog broja neočekivanih faktora. Film koji se zaista jako dugo čekao, čak iako je on u kratkometražnom formatu jeste Čudotvorac tumanski, rediteljke Bojane Krstić.

Kako je rediteljka istakla, film je pun emocija, ljubavi i vere, svega onoga čega se moderan čovek uželeo, zbog toga je i ona sama dodeljivala glavne uloge protagonistima koji važe za velike vernike. Među njima su i Nebojša Dugalić, Sloboda Mićalović, Anđelika Simić, Nebojša Milovanović, Petar Božović, Paulina Manov i Ivan Vučković. Zbog toga su svi izabrani glumci dokazani profesionalci. Pošto se sam film bavi duhovnim aspektom naših života, sami umetnici prirodno moraju biti hrišćani, živeti i razumeti taj život kako bi u potpunosti i sa lakoćom razumeli scene ispred kamera. 

 

„Nema te boljke koju Sveti Jakov i Zosim ne mogu da iscele. Veruj i biće.“ – replika iz filma Čudotvorac tumanski

 

Radnja ovog filma govori o istinitim događajima koje je do detalja u svojoj knjizi „Manastir Tumane: Čudo ljubavi Božije“ zapisao iguman Dimitrije Plećević. Čuda koja je pravio Sveti Zosim, Tumanski, svetitelj i iscelitelj se prepričavaju i van granica Srbije. Isto tako, film ‘Čudotvorac tumanski’ je nastao na osnovu ličnih svedočanstava ljudi koje je Zosim iscelio, a otac Dimitrije revnosno sakupljao i zapisivao.

Stoga, u filmu će se smenjivati kadrovi iz tri priče, a iza svake stoji skup emocija, vere i momenata zbog kojih nam je lako da poverujemo u sve što je ovaj svetac napravio. Podsećanja radi, deo kadrova se snimao u Golupcu, a deo u manastirskim konacima Tumana, čime je celokupno iskustvo bilo čarobnije.

Film ‘Čudotvorac tumanski’ već sada možete pogledati u svim domaćim bioskopima širom zemlje, jer se rezervacije za ovo ostvarenje prilično popunjavaju.

 

Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap