Časovničareva kći - Kejt Morton | Knjige | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Kejt Morton

Časovničareva kći


Novi roman Kejt Morton kojeg je teško nadmašiti!


Uvek se obradujemo knjigama od autora čije smo nove bestselere dugo čekali. Pogotovo ako oni spadaju u savremene klasike koji će se dalje preporučivati, tražiti i nanovo čitati. Upravo je i to slučaj sa novom knjigom Kejt Morton Časovničareva kći. Na skoro 600 stranica doživećete pravu avanturu kroz tešku, neizvesnu i lepu istorijsku priču. U njoj se pomešala fikcija sa romantikom i natprirodnim i stvorila delo kojem je teško odoleti.

Podsetimo se prethodnih njenih romana (Čuvar tajni, Davni sati, Zaboravljeni vrt i Kuća na jezeru) u kojima je fantastično dočarala istorijske priče koje su, takođe, fiktivne prirode, ali kreirane da probude maštu čitalaca. U novoj sagi, pod neobičnim nazivom, u isto vreme se upoznajemo sa tri neobične bajke. Sredinom XIX veka, talentovani slikar Edvard Redklif se zaljubljuje u mladu Lili Milington koja nije istog socijalnog statusa kao on.

Međutim, ljubav je ta koja preovladava u kući koju je označio kao svoju umetničku oazu. Strašni događaji pokrenuće kasnije lanac zagonetnih postupaka drugih ličnosti koje su se spletom nesrećnih okolnosti našle u toj kući. Časovničareva kći, za koju se tek na kraju saznaje ko je zapravo, biva označena kao slagalica koju je neophodno složiti kako bi svaki segment tragedije koja se desila pre skoro 150 godina dobio značenje.

„Svaki časovnik je jedinstven i baš kao i kod ljudi, lice mu je bilo obično ili lepo i to samo maska za zamršen mehanizam koji krije.“, Kejt Morton.

Porodični odnosi koji su osetljiva tema, ljubav između braće i sestara i roditelja su na jako specifičan način prikazani. Katapult iz užurbanog Londona u mirna engleska naselja će vas zakovati za mesto i terati da ovo štivo prepoznate kao zaista kvalitetno.

I na kraju, Kejt Morton je postavila pitanje: “Koliko je vremena potrebno za istinu?“, a odgovor glasi: “Zavisi od onoga ko priča priču.“

Nadamo se da ćete uživati u delu ‘Časovničareva kći’ koji je po svim kriterijumima vanremenski i očaravajući.

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap