Film: Bilo jednom u Srbiji (2022) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Le Film

Bilo jednom u Srbiji

Režija: Petar Ristovski


Još jedno domaće ostvarenje pred kojim su velika očekivanja.


Imamo velika očekivanja od domaće kinematografije, stoga su nam filmski ukusi raznovrsniji kako se menjaju trendovi i tražnja u sedmoj umetnosti. Srpski filmofili će se složiti u tvrdnji da je umetnost koju gledamo ispred i iza kamera vredna divljenja. Film pod nazivom Bilo jednom u Srbiji je nešto na šta se dugo čekalo i konačno ćemo biti u prilici da ga pogledamo.

Ovo je topla, ali opet dovoljno interesantna priča o zlatnom dobu grada Leskovca, ali ujedno i cele Srbije. Vremenu u kome se udobno i bezbedno živelo, evropski radilo i srećno proživljavala sva relevantna dešavanja iz tog perioda. Kroz dva sata ovog ostvarenja koje se karakteriše kao kombinacija komedije i drame, upoznaćemo bolje Leskovac i osobenosti njegovog stanovništva.

Ipak, u centru zbivanja je ljubavna priča koja nailazi na iskušenja i neočekivan kraj. Nakon Prvog svetskog rata, svima je neophodan oporavak. Pa tako i dvojici mladića, Conetu i Dinetu koji se i dalje nadaju nekom lepšem životu. Dine je sa saveznicima otputovao u Pariz, u kojem je naučio koliko velegradski život ume da bude komforan.

Sa druge strane, Cone je doživeo ružnu stranu rata i završio u Mančesteru, tadašnjoj prestonici industrijskog razvoja. Vrativši se u srpski Mančester, Leskovac, odlučuje da stvar uzme u svoje ruke i izbori se za život koji zaslužuje. Saznaje da je njegova mladalačka ljubav Zorka obećana drugom i da ne postoji šansa da je vrati u svoje naručje.

Brojnu ekipu filma ‘Bilo jednom u Srbiji’, predvođeni rediteljskom rukom Petra Ristovskog, čine: Miki Manojlović, Zoran Cvijanović, Viktor Savić, Radomir Vujović, Mira Banjac, Dragan Petrović Pele, Sloboda Mićalović, Teodora Ristovski, Nemanja Oliverić, Dragan Boža Marjanović i mnogi drugi.

I čini se da je ovde glavnu ulogu poneo grad Leskovac sa svim svojim osobenostima koji ga čine jednom od omiljenih srpskih destinacija. Pored filma, u planu je i emitovanje istoimene serije od osam epizoda koja će detaljnije prikazati život u jednoj posleratnoj varošici. Film ‘Bilo jednom u Srbiji’ naći će se na bioskopskom repertoaru od 10. marta.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap