BG priče I-III | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Zoran Lj. Nikolić

BG priče I-III


Sve tematske knjige o našoj prestonici vezuju se za njegovo ime.


Zoran Lj. Nikolić je odavno prepoznatljivo ime u svetu srpskog novinarstva i književnosti uopšte. Toliko da su njegove knjige postale savremeni klasici. Preko 20 godina svoju karijeru gradi u Večernjim novostima, a uz njega stoje brojni epiteti vredni divljenja. Publicista, pisac, pesnik – njegova zanimanja su usko vezana za pisanu reč. Najviše za beogradske ture ‘Misterije podzemnog Beograda’ koje redovno organizuje za sve ljubitelje prestoničkih tajni. Upravo je Beograd Zoranova omiljena inspiracija. Beograd krije zanimljive anegdote, sećanja, ljude kao i njihove dogodovštine.

Knjiga BG priče I-III su logičan rezultat njegove želje da sve beskrajno interesantne priče skupi na jednom mestu kako bi dočarao lepotu grada na ušću dveju reka. Ukoliko još niste pročitali ovu knjigu, sigurno ste barem jedanput u svojim rukama imali naslove poput ‘Beograd ispod Beograda’, ‘Masonski simboli u Beogradu’, ‘Grad tajni’, ‘Tajna Novog Beograda’. U ovoj knjizi, Zoran Lj. Nikolićje sakupio sve ono što je objavljivao u Večernjim novostima, tačnije u dodatku koji je izlazio sredom, a bio je vezan za Beograd.

Kako autor opisuje, između ovih korica se nalaze neobični ljudi, preplitanje prošlosti i sadašnjosti, zanimljiva istorija, a priče odolevaju košavi jer govore o zanimanjima koja više ne postoje, i o simbolima koji ovoj prestonici daju neodoljiv šarm.

Knjiga ‘BG priče I-III’ je podeljena u tri tematska poglavlja, a svako će vam držati pažnju i osmeh na licu. Svaka je dočarana posebnim, crno-belim fotografijama i neobičnim opisima ispod njih. Sigurno će vas zainteresovati anegdota o buketu koji je preživeo pet ratova; naučićete nešto novo o istoriji koja je ispisana kod najstarije kafane ‘Znak pitanja’; saznaćete za koji deo Beograda je karakterističan miris džema od šljiva sa primesom rokenrola i otkrićete ko su nekrunisani beogradski Romeo i Julija.

Za sve ljubitelje kulture, knjiga ‘BG priče I-III’ predstavlja pravo blago. Pogotovo priča o ‘Beogradskom proleću’, kultnom festivalu koji je iznedrio čuveni hit Zdravka Čolića ‘April u Beogradu’.

Verujemo da ovaj bestseler nećete ispuštati iz ruku, jer predstavlja riznicu nekih neispričanih života i melanholičnih uspomena.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap