Bela vrana | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
The White Crow

Bela vrana

Režija: Rejf Fajns | Scenario: Dejvid Her


„Živi ste dokle god igrate.“ Rečenica koju je izgovorio Rudolf Nurejev na najbolji način opisuje njegov život.


Pred nama je još jedna biografska drama od koje se mnogo očekuje. Film ‘Bela vrana’, snimljen u britanskoj produkciji, prati život i dešavanja vezana za jednog od najkontroverznijih umetnika dvadesetog veka – Rudolfa Nurejeva. Inspirisan je romanom koji potpisuje Džuli Kavana.

Nurejev je bio ruski baletski igrač i velika zvezda krajem pedestih godina prošlog veka u tadašnjem Sovjetskom Savezu. Pošto je Hladni rat bio u jeku, za napuštanje zemlje bila je potrebna posebna dozvola vlasti. Posle jednog od nastupa u inostranstvu Nurejevu je rečeno da mu napuštanje zemlje više neće biti dozvoljeno usled njegovog neobuzdanog karaktera, ali je za turneju u Pariz i London ipak dobio odobrenje posle pritiska francuskih organizatora. Dolaskom u grad svetlosti počinje životna drama i borba sa čuvenim KGB-om.

Film ‘Bela vrana’ posebno je zanimljiv za srpsku publiku iz više razloga. Režiser i jedan od glumaca je britanac Rejf Fajns (Ralph Fiennes) koji poseduje i srpsko državljanstvo, te ne iznenađuje činjenica da je film delom finansiran od strane Vlade Srbije i sniman u našoj zemlji. Dok pored ruskog baletana Olega Ivenka koji tumači Rudolfa Nurejeva, u ostvarenju ‘Bela vrana’ ulogu ima i naš cenjeni glumac Nebojša Dugalić.

Uvereni smo da će Nebojša ispuniti naša očekivanja, a od 15. avgusta u domaćim bioskopima možete pogledati ovu dvosatnu dramu i proveriti da li je isto to učinio i naš slavni „sunarodnik“.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap