Film: Barbie (2023) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
 • Ovaj događaj je prošao.
Barbie (2023)

Barbie

Režija: Greta Gervig


Omiljena barbika konačno je dobila prvu filmsku verziju.


Leto kao omiljeno godišnje doba označava i početak nečega novog i inovativnog. Kada je još pre 3 godine najavljeno snimanje filma omiljene ružičaste lutke na svetu, nismo ni pomislili da će njen svet na bioskopskom platnu izgledati tako verodostojan. Stoga, spremite se na film Barbie, čiju premijeru sa nestrpljenjem iščekujemo krajem jula.

Pre svega, moramo utvrditi one poznate i manje poznate činjenice o ovoj igrački koja je svim devojčicama obojila detinjstvo. Štaviše, da li ste znali da se svake sekunde u svetu prodaju dve Barbi lutke? Nastala je davne 1959. godine od strane Rut Hendler, supruge vlasnika kompanije Metel, koja je istovremeno i glavni njen proizvođač. Kako tvrde, u svetu postoji više od 100 hiljada ljudi čiji je glavni hobi sakupljanje ovih lutaka.

Neverovatno, zar ne? Najveći procenat čine žene u četrdesetim godinama koje godišnje kupe minimum 20 igračaka. Isto tako, ne čudi ni podatak da je u Sjedinjenim Američkim Državama sakupljanje Barbi lutaka drugi po redu najpopularniji hobi (sakupljanje poštanskih markica zauzima prvo mesto).

Čuvenu lutku koja je do sada promenila preko 80 profesija će oživeti lepa Margot Robi, a njenog udvarača neodoljivi Rajan Gosling. Rediteljka Greta Gervig, trostruka dobitnica Oskara, najavila je neobičnu radnju koju će upotpuniti sjajna glumačka postava: Helen Miren, Vilijam Farel, Simu Liu, Amerika Ferara, Kejt Mekinson, i ostala, podjednako velika umetnička imena.

Protagonisti su uspeli da dočaraju Barbin svet – ružičast, savršen, bez ijedne mane, upotpunjen perfektnim lutkama koje imaju sve što požele i ne razmišljaju o kraju njihovog sveta. Ili ipak, glavna među njima ipak ne krije svoju radoznalost o nečemu što postoji izvan njenih granica? 

Barbi odlučuje da krene u avanturu zvanu „Stvarni svet“ i sazna njegove tajne. Ali, da li će ostati razočarana ili šokirana njegovim stanovnicima i kompletnom kulturom otkriće uz pomoć svog vernog prijatelja i partnera – Kena.

Dok svi nestrpljivo iščekujemo jednu ovakvu vizuelnu rapsodiju, ostaje nam da svoja očekivanja gradimo na lutki koja nam je upotpunila period u kojem je sve bilo moguće i šarenoliko. 

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

  Prijavi se na newsletter

  1 Komentar o “Barbie

  Ostavi komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap