Balkanska međa | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Балканский рубеж

Balkanska međa

Režija: Andrej Volgin | Scenario: Ivan Naumov, Natalija Nazarova, Andrej Anakin


Nismo imali priliku da pogledamo mnoga filmova inspirasinih istinitim dešavanjivama koja su se odvijala tokom ratnih, devedestih godina na Balkanu. Konačno, iz Rusije nam stiže akcioni film Balkanska Međa (Balkan Line)!


Verujemo da ne postoji osoba koja nije uživala u već sada internacionalnom blokbastaru ‘Južni vetar’. Štaviše, impresivna brojka od preko 900 hiljada gledalaca je očekivana za ovakav jedan kvalitetan projekat koji je okupio samo najbolje umetnike. Sada nam stiže novi projekat koji sa prethodnim deli deo produkcije i glumačke postave. Rusko-srpska ratna drama napisana je prema istinitom događaju iz 1999. godine, tj. tokom NATO bombardovanja Jugoslavije.

Samo ćemo reći da je osetljiva tematika poput ove ispričana na potpuno realan način. Naime, trenutna politička situacija, kao i istorijski, teški momenti su dovoljni za nastanak jedne priče. Radnja se odvija na Kosovu, opisujući dobro poznate sukobe. Film ‘Balkanska međa’prikazuje nam tajnu operaciju grupe ruskih specijalista iz prestonice Rusije koja dobija primarno naređenje da pre NATO organizacije zauzme aerodrom ‘Slatina’ u Prištini i čuva ga dok ne stigne dodatna podrška.

Plejada različitih likova i njihova razmišljanja su nešto što drži pažnju. Miloš Biković, Aleksandar Radojičić, Miodrag Radonjić, Aleksandar Srećković, kao i Anton Pampušni i Bek Ethov su samo neki od sjajnih talenata koji nas čekaju u ovoj priči. U filmu se pojavljuje i najveće filmsko ime ovih prostora Emir Kusturica. Sigurni smo da nećete ostati ravnodušni na ovakvo ostvarenje, jer sa razlogom nosi jedinstvenu poruku sadašnjim i budućim generacijama. Film ‘Balkanska međa’ je na repertoaru domaćih bioskopa od 23. marta.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap