Bajaga i Instruktori - koncert | MTS dvorana 2024
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
40 godina Pozitivne geografije

Bajaga i Instruktori


Bajaga i Instruktori proslavljaju veliki jubilej.


MTS dvorana ugostiće ljubitelje jedne od najvoljenjih domaćih rok grupa. Bajaga i Instruktori će u nedelju 21. aprila, obeležiti 40 godina od izlaska čuvenog albuma ‘Pozitivna geografija’. Samim tim, Bajaga i Instruktori proslavljaju i četiri decenije zajedničkog rada.

Toliko godina je prošlo, ali melodije Pozitivne geografije još uvek deluju sveže i posebne. Brze i „zarazne“ pesme kao što su ‘Berlin’, ‘Mali slonovi’ i ‘Limene trube’ upotpunjene su sa ljubavnim, sada već, klasicima ‘Tamara’ i ‘Poljubi me’. Navedene pesme, uz ostatak albuma vinule su Bajagu među najveće muzičke zvezde gde se i dalje nalazi. Verni ljubitelji ovog sastava čuće priču o svakoj pesmi, tj. kako je i zašto napisana. 

Bajaga i Instruktori nastupaju zajedno od 1984. godine. Momčilo Bajagić je posle odlaska iz grupe ‘Riblja Čorba’, u kojoj je bio „samo“ gitarista, oformio novi rok sastav želeći da kao frontmen u potpunosti prikaže i upotrebi svoj raskošni talenat. U tome je i uspeo. Vrlo brzo, već sa pomenutim albumom prvencem, bend je stekao veliku popularnost širom tadašnje SFRJ. Usledila su nova studijska izdanja koja su taj uspeh dodatno potvrdili. Danas, on i njegovi Instruktori su simbol domaće rok scene.

Instruktore čine Aleksandar Saša Lokner, (klavijature), Žika Milenković i Marko Nježić (gitara), Miroslav Cvetković (bas-gitara) i Čeda Macura (bubnjevi). Verujemo da će zajedno sa Bajagom prirediti rođendansko veče za pamćenje. Cene ulaznica iznose 3000, 3500, 4000 i 4500 dinara, a možete ih obezbediti na blagajni ili zvaničnom sajtu MTS dvorane ili putem Tickets servisa (za više informacija kliknite na baner ispod teksta) 

Pošto je koncert u znaku jednog kreativnog i zauvek aktuelnog albuma, potpuno je nepotrebno podsećati na najveće hitove sa narednih izdanja. Verovatno je i nemoguće nabrojati ih baš sve. zato prepuštamo vama da se izjasnite u komentarima koju pesmu najviše želite da čujete na aprilskom koncertu u MTS dvorani?

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap