Predstava: BAAL | Beogradsko dramsko pozorište
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Bertolt Breht

BAAL

Režija: Dijego de Breja


Pozornica u Mileševskoj je rezervisana za inovativne pozorišne komade.


Kako izgleda vaš beg od ponekad naporne svakodnevice? Kako se borite sa stvarnošću koja iziskuje neprestano razumevanje i prihvatanje nekih stvari koje su neminovne? Mnogi od nas pronalaze različite filtere, ali oni kulturni su najomiljeniji. Pogotovo ako su nam na dohvat ruke, baš tu pored nas. Pozorišta su bila i biće hramovi kulture u kojima se osećamo dobro i srećno. Posebno ako na njihovim daskama imamo priliku da uživamo u odličnim komadima. Najnovije koje je Beogradsko dramsko pozorište stavilo pod svoje okrilje jeste BALL, neobična predstava sa neobičnom tematikom.

Na Velikoj sceni će ovaj savremeni komad Bertolta Brehta, a u režiji Dijega de Breje biti prikazan svim ljubiteljima ove vrste umetnosti. Jedna od zanimljivih činjenica je ta da ‘Baal’ predstavlja prvi Brehtov komad koji je napisao sa samo 20 godina, početkom 1914. godine. Takođe, da bi komad imao veće i dublje značenje, pojedine muzičke sekvence je sam komponovao i uvrstio u većinu scena. Pitanje slobode i želje za ljubavlju je nešto što se provlači kroz celu predstavu, a ujedno predstavlja i temu za dalja razmišljanja. 

U novom beogradskom komadu zaigraće trenutno najpopularniji srpski glumac Miloš Biković, zatim pridružiće mu se i Miodrad Radonjić, Srđan Dedić, Milan Čučilović, Miloš Petrović Trojpec, Isidora Simijonović, Vanja Nenadić, Iva Ilinčić, Nina Janković i Jana Milosavljević. Celokupnu kostimografiju na sebe je preuzeo Blagoje Micevski.

Cene ulaznica iznose 1500 dinara i već sada je možete u nekoliko klikova rezervisati i kupiti na zvaničom sajtu pozorišta (baner ispod teksta). Kupovinu ulaznica možete obaviti i na blagajni u Mileševskoj 64a.

Da li ste već spremili listu predstava koje ćete prvi put pogledati ili se podsetiti ove jeseni? Čemu se najviše radujete? Pišite nam.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap