Asteriks i Obeliks: Srednje kraljevstvo (2023) | Film | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Astérix & Obélix: L'Empire du Milieu

Asteriks i Obeliks: Srednje kraljevstvo

Režija: Gijom Kane


Omiljeni zabavni tandem ponovo na bioskopskim platnima!


Svi ćemo se složiti u tvrdnji da je uživanje u sedmoj umetnosti nešto što nas sve relaksira u slobodno vreme, pogotovo ako takvo vreme podrazumeva kompletno ušuškavanje dok je napolju hladno i nepristupačno. Zbog toga se opaža trend u kojem se ako ne najveći, onda većina bioskopskih blokbastera prikazuje u jesenjem i zimskom periodu, pri čemu su ujedno i sale prepune znatiželjnih gledalaca.

Upravo je njihovu radoznalost podstakla i činjenica da će se uskoro pojaviti i nova priča sa prepoznatljivom ekipom na čelu sa simpatičnim i neodoljivim Asteriksom i Obeliksom u epizodi Srednje kraljevstvo.

Ova francuska filmska komedija je nešto čemu se već dugo jako radujemo. Scenario potpisuju Filip Mešelen i Žilijen Erve i predstavlja prvi igrani film o Asteriksu koji se temelji na jednom od nama poznatih stripova Asteriks, kao i prvi u kom Žerard Depardije ne tumači ulogu Obeliksa. To ne umanjuje činjenicu da se ovom ostvarenju predviđa veliki uspeh, pogotovo zbog filmske ekipe koju čine: Gijom Kane u ulozi Asteriksa ali i reditelja, Žil Leluš u ulozi Obeliksa, harizmatični Vensan Kasel kao Gaj Julije Cezar i talentovana Marion Kotijar u ulozi Kleopatre.

Ovi istorijski likovi su u gotovo svim delovima ove franšize svuda prisutni, ali sa drugačijim izazovima. Navikli smo da nama omiljeni tandem Asteriks i Obeliks putuju na različite destinacije kako bi spasili svet od negativaca. Prvobitno je bilo planirano da se snimanje održi 2020. godine u Kini, ali zbog poznatih okolnosti prebačeno je u Francusku, što je ujedno bio i pun pogodak.

Naime, u filmu ‘Asteriks i Obeliks: Srednje kraljevstvo’ naći će se i kineska carica, njena ćerka, heroji iz Galije, kao i Cezar i njegova nezaustavljiva vojska žedna osvajanja novih teritorija.

Činjenica je da za ovakve filmove ne postoji ograničenje u godinama u kojima je dozvoljeno ili zabranjeno gledanje. Svi smo odrastali na ovom ostvarenju koje nam je iz malo drugačije, smešnije perspektive prikazalo kako je borba za ono što volimo ipak vredna truda. Ovaj peti deo iz popularne franšize počeće sa prikazivanjem u bioskopima od 2. februara, a na vama je da se do tada podsetite prethodnih nastavaka koji su je učinili jednom od omiljenih.

 

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap