Andrea Bocelli - koncert uživo | Koncerti | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Music For Hope

Andrea Bocelli


Najpopularniji živi tenor na planeti je pripremio poseban muzički spektakl!


Gde prestaju snaga i volja, tu počinje nada. Pogotovo u teškim vremenima. Jedan od načina kako da sebi olakšamo i ulepšamo svakodnevicu jeste i pomoću muzike. Muzika je naš filter, beg od stvarnosti i način na koji doživljavamo svet oko sebe. Ovo se posebno odnosi na klasičnu muziku.

Čak i najveći laici znaju za magičnog Andreu Bočelija (Andrea Bocelli). Slavni italijanski tenor nas prati kroz sva životna razdoblja, a njegov glas je samo dokaz da će talenat uvek imati primat nad svim ostalim segmentima u muzici. Ono što je publiku širom sveta oduševilo jeste činjenica da će Andrea u nedelju, 12. aprila sa početkom od 19h održati svoj koncert.

Još lepše iznenađenje koje daje na značaju čitavom dešavanju jeste i momenat da će svoj muzički spektakl održati sam u velelepnoj Milanskoj katedrali. Putem prenosa na njegovom YouTube kanalu on će katolički Uskrs ulepšati na jedinstven način. Andrea Bočeli je istakao da ovo neće biti običan koncert, već zajednica koja ujedinjena nadom želi da se novonastala situacija što pre završi. Baš zbog toga želi da pošalje snažnu poruku o ljubavi upravo na ovaj praznik.

Da li ste znali da je poseban Andrein uzor bio veliki Lučano Pavaroti? Naime, legendarni umetnik je bio u prilici da čuje Bočelijev demo snimak i oduševljen talentom ovog čoveka pozvao ga je na svoju tadašnju turneju. Iako ga je fizički nedostatak vida sprečio da uoči lepote koje ga okružuju, nikad nije izgubio sluh, osećaj za muziku i jedinstvo svakog pojedinca i društva u celini. Već u šestoj godini je počeo da pohađa časove klavira, a kasnije je naučio da svira flautu, trombon, saksofon, gitaru i bubnjeve!

Ne zaboravite da stavite podsetnik na ovaj virtuelni događaj koji će sigurno okupiti sve ljubitelje ne samo lika i dela Andree Bočelija, već i poštovaoce ove vrste muzike. Verujemo da ćete ostati zadivljeni veličanstvenošću događaja ovog vanvremenskog umetnika.

 

#ostanikodkuće

Prepoučujemo

04

novembar

Prepoučujemo

09

oktobar

Prepoučujemo

04

decembar

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap