Knjiga: Aleksandar Veliki - Entoni Everit | Laguna
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Entoni Everit

Aleksandar Veliki


„Biografija koja se čita kao najuzbudljivi roman. Priča za svakoga.“


Koliko zaista uživate u istorijskim romanima, tačnije rečeno – istorijskim fikcijama? Da li u sklopu svoje čitalačke rutine ubrajate ovakvo štivo ili mu se povremeno vraćate kada vam je neophodno nešto malo drugačije? Knjigom Aleksandar Veliki, njen autor Entoni Everit otvara neka nova i zanimljiva poglavlja o najvećem osvajaču starog sveta.

Turska, Grčka, Sirija, Bugarska, Izrael, Liban, Irak, Iran, Egipat, Pakistan, Avganistan – za nepunih deset godina Aleksandar Veliki je stvorio impresivno carstvo koje je zauzimalo gorenavedene države koje danas postoje. Od tada, o njemu postoje podeljena mišljenja kojih je sve više. Everitova biografija se čita kao jedan sveobuhvatan roman o Aleksandrovom životu, kao i misterioznoj smrti koja okupira sve istoričare.

„Savremeni naučnici dali su sve od sebe da kažu istinu o mladom Makedoncu, ali njihovi tekstovi govore o brigama njihovog vremena koliko i o njegovom. Tokom prve polovine dvadesetog veka bio je primer engleskog džentlmena i idealista koji veruje u jedinstvo ljudske vrste.“ – Entoni Everit

Njegova nagla smt u 33. godini ostavila je sve u rebusu. I ovo je zapravo roman koji nema monotonu radnju, već intenzivno uključuje i razmišljanja Aleksandrovih prijatelja, vojskovođa, pa čak i neprijatelja, uključujući Aristotela i Demostena. Bio je izuzetno spretan, radoznao, umešan, opčinjen prirodnim naukama, istraživanjima i Ilijadom. Kroz istoriju dugu dva milenijuma, Entoni Everit u knjizi iznosi mnogobrojne anegdote o ovom makedonskom vladaru. Međutim, klupko oko njegove smrti se vekovima unazad prenosi na generacije i čeka da bude odmršeno.

Cene knjige ‘Aleksandar Veliki’ iznosi 1099 dinara, ali sa članskim popustom, ovaj iznos je značajno manji. Ukoliko ste u prolazu pored Laguna i Delfi knjižara, uvek ih možete posetiti i kupiti svoj primerak

Zbog načina na koji je ova priča domišljato prikazana, verujemo da će se dopasti svima, bez obzira koliko su potkovani znanjem o ovom vizionaru. Sigurni smo da ćete uživati u stranicama Entonija Everita.

Prepoučujemo

30

novembar

Prepoučujemo

25

maj

Prepoučujemo

25

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap