Knjiga: Aleksandar Veliki - Entoni Everit | Laguna
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Entoni Everit

Aleksandar Veliki


„Biografija koja se čita kao najuzbudljivi roman. Priča za svakoga.“


Koliko zaista uživate u istorijskim romanima, tačnije rečeno – istorijskim fikcijama? Da li u sklopu svoje čitalačke rutine ubrajate ovakvo štivo ili mu se povremeno vraćate kada vam je neophodno nešto malo drugačije? Knjigom Aleksandar Veliki, njen autor Entoni Everit otvara neka nova i zanimljiva poglavlja o najvećem osvajaču starog sveta.

Turska, Grčka, Sirija, Bugarska, Izrael, Liban, Irak, Iran, Egipat, Pakistan, Avganistan – za nepunih deset godina Aleksandar Veliki je stvorio impresivno carstvo koje je zauzimalo gorenavedene države koje danas postoje. Od tada, o njemu postoje podeljena mišljenja kojih je sve više. Everitova biografija se čita kao jedan sveobuhvatan roman o Aleksandrovom životu, kao i misterioznoj smrti koja okupira sve istoričare.

„Savremeni naučnici dali su sve od sebe da kažu istinu o mladom Makedoncu, ali njihovi tekstovi govore o brigama njihovog vremena koliko i o njegovom. Tokom prve polovine dvadesetog veka bio je primer engleskog džentlmena i idealista koji veruje u jedinstvo ljudske vrste.“ – Entoni Everit

Njegova nagla smt u 33. godini ostavila je sve u rebusu. I ovo je zapravo roman koji nema monotonu radnju, već intenzivno uključuje i razmišljanja Aleksandrovih prijatelja, vojskovođa, pa čak i neprijatelja, uključujući Aristotela i Demostena. Bio je izuzetno spretan, radoznao, umešan, opčinjen prirodnim naukama, istraživanjima i Ilijadom. Kroz istoriju dugu dva milenijuma, Entoni Everit u knjizi iznosi mnogobrojne anegdote o ovom makedonskom vladaru. Međutim, klupko oko njegove smrti se vekovima unazad prenosi na generacije i čeka da bude odmršeno.

Cene knjige ‘Aleksandar Veliki’ iznosi 1099 dinara, ali sa članskim popustom, ovaj iznos je značajno manji. Ukoliko ste u prolazu pored Laguna i Delfi knjižara, uvek ih možete posetiti i kupiti svoj primerak

Zbog načina na koji je ova priča domišljato prikazana, verujemo da će se dopasti svima, bez obzira koliko su potkovani znanjem o ovom vizionaru. Sigurni smo da ćete uživati u stranicama Entonija Everita.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap