Ajvar | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Ajvar

Ajvar

Režija: Ana Marija Rosi


Obećavajuće ostvarenje sa glumačkom postavom koju smo željno iščekivali.


Moramo priznati da nas je 2019. godina i te kako prijatno iznenadila kada je reč o domaćim filmovima. Pogotovo što kao ljubitelji sedme umetnosti nestrpljivo želimo da u njoj vidimo neke od naših omiljenih protagonista. Tako je i u slučaju sa filmom Ajvar čije se prikazivanje na domaćim bioskopskim platnima očekuje od 12. decembra. Zbog celokupne tematike, izbora glumaca, muzike i scenarija, ovom ostvarenju već sada pripisuje značajan uspeh.

I sama režiserka, Ana Marija Rosi, tvrdi da je ovo generacijski film u kojem će se svi u manjoj ili većoj meri pronaći. Drama koja zapravo govori o otuđenosti dvoje ljudi, svesni da je ljubav između njih nestala, ali svesno ćute o tome. I o čemu vam to zapravo govori?

Vida i Bane su bračni par koji naizgled žive srećan život. Ili životare, tamo negde, van Srbije, gde je bolje. Oboje imaju zavidne karijere, rade posao koji vole, ali ipak fale im još jedne ručice i nevini osmeh u domu. Dolazak bebe bi verovatno rešio sve probleme, ali ipak o tome ne pričaju i ne preduzimaju ništa. Štaviše, jedna upečatljiva Vidina rečenica govori o tome: “Tako se dobro razumemo, da ne pričamo više.“

Dolaskom u Srbiju za praznike, Vida i Bane doživljavaju potpunu devastaciju duha u kojoj se gubi kompas moralnih vrednosti, susreću se sa konstantnim pritiskom i preispitivanjem sa okolinom i najbližima. Sam naziv filma asocira na neku nostalgiju koja je definisana jednom od nama omiljenih gastronomskih poslastica, koju ne možemo pronaći u “belom svetu“.

Čini se da smo ovaj dvojac jedva dočekali da vidimo u nekom domaćem ostvarenju. Sergej Trifunović i Nataša Ninković su definitivno prava odluka za glavne role. Pored njih u filmu ‘Ajvar’, zablistali su i Gordan Kičić, Vesna Čipčić, Pavle Pekić, Miodrag Krstović, Aleksandra Janković, Igor Borojević, Ivana Šćepanović, Branka Petrić, Paulina Manov, Srđan Miletić i Mirko Vlahović.

Ostvarenje ‘Ajvar’ je za sada dobilo preko 10 eminentnih domaćih i inostranih priznanja, uključujući i Nagrade za najbolji film i uloge koje su pripale Ana Mariji, Nataši i Sergeju.

Obavezno nam javite utiske nakon gledanja, jer verujemo da će vas podstaknuti na mnoga racionalna razmišljanja.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap